Manifest en defensa de l’escola en català. Insubmissió al projecte de llei Wert

L’esborrany de llei de política educativa que ha preparat el govern espanyol  és el més gran atac a la nostra llengua, i per tant a la nostra cultura i al nostre País, dels darrers 35 anys, i pretén anorrear la  immersió lingüística que el poble de Catalunya ha decidit de forma lliure i democràtica portar a la pràctica, i que ha estat un èxit educatiu i d’integració per a tots els escolars catalans.

Ara, amb aquest projecte, es vol fer retrocedir Catalunya i la seva escola al temps del franquisme, i destruir la cohesió social del nostre poble que camina cap a la seva llibertat nacional.

Ara o Mai, Catalunya Diu Prou, CADCI, Club FENEC, DNI-Cat, Docents per la independència, Escola en Català, Intersindical-CSC, Memorial 1714, Sobirania i Progrès, Welcome Mr. President, valoren l’acció portada a terme pel govern espanyol a través del  Ministre Wert com un Genocidi cultural.

És per això que fem una crida a la Insubmissió, i exigim al Govern català que no acati aquest nou intent de fragmentar als catalans, i convidem a totes les entitats a treballar plegades en aquesta lluita.

Així mateix fem una crida a tots els centres escolars i educatius de Catalunya perquè defensin l’escola en català i s’oposin a aplicar la futura llei de Millora de la Qualitat Educativa del Govern d’Espanya.

Ara és l’hora de resistir. Ni un pas enrere. Insubmissió davant la falta de respecte a les decisions democràtiques del nostre poble. El futur de la nostra llengua i la seva supervivència  està en joc.

Totes les entitats ens adherim a la convocatòria de Somescola.cat del proper 10 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona, sota el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, i així mateix donem suport a tots els actes i concentracions que es realitzin els propers dies, arreu dels Països Catalans, en defensa de la l’escola catalana.

Catalunya Diu Prou posa a disposició de tots els docents que decideixin desacatar  a aquestes mesures, si s’arriben a dur la pràctica, els seus serveis d’assessorament jurídic .

3 respostes a Manifest en defensa de l’escola en català. Insubmissió al projecte de llei Wert

  1. miquel ha dit:

    Vostra llibertat recorta la meva. Vosaltres sou lliures d’estudiar en catalá pero els meus fills no son lliures d’escollir. Aixó es llibertat o feixisme? Resulta que 100% en castella es feixisme, i 100% en catala es llibertat, no?. Cadacop us sembleu més als jueus d’Israel.

  2. Sergio ha dit:

    Miquel:
    Les llibertats individuals mai poden estar per sobre de les col·lectives. I per consens es delega el disseny d’una educació que garanteixi dues coses:
    – El total coneixement tant de català com de castellà.
    – Un model de cohesió social, on hi conviuen ambdós idiomes sense problemes.
    L’actual sistema garanteix ambdós objectius i protegeix el català d’una situació d’inferioritat si no fós així.
    Si només vols que els teus fills estudiin en castellà… Houston, tens un problema: no entens res del país: la llengua pròpia de Catalunya és el… català!!.
    I el castellà és domina més aquí que a CCAA monolingües. Conclussió: lo teu és pura ideologia basada en prejudicis.
    Consell: viatja per Catalunya, a veure quants nens trobes que no coneguin el castellà. Ara ves-te’n a ciutats com Sta.Coloma, Badalona, L’Hospitalet, Cornellà, Sant Feliu, etc… i a veure quants en trobes que no parlin res de català.
    Bingo!!!. Llavors… si no acceptes això… no parlis de jueus i Israel, que prendràs mal…

  3. Vicenç ha dit:

    Sergio:
    Molt bona resposta i molt bona informació per a aquells que encara pensin com en Miquel

Deixa un comentari