Èxit espontani de la campanya Victòria amb milers de reclamacions de vot entrades al Registre de la Generalitat.

acampada estudiantsEl desconcert que viu la classe política independentista catalana no sembla que trobi paral·lelisme amb la determinació i energia d’un poble decidit, i ben conscient de les repetides i sostingudes victòries independentistes assolides en els últims anys, sobretot, amb el referèndum vinculant i oficial del 1er d’Octubre del 2017 i les eleccions il·legalment imposades per l’estat espanyol el 21 desembre del mateix any.
Aquestes dues darreres victòries, configuren un indiscutible mandat popular a favor de materialitzar la independència de Catalunya.

És un mandat legítim, legal i democràticament impol·lut que espera que el Govern Català i la majoria Parlamentària que es configura gràcies aquests vots independentistes, facin efectiu el compromís electoral pel que varen ser votats i abandonin la frustrada autonomia catalana per donar pas, de manera oficial, a la República Catalana Independent.

VictòriaCat
Parlament grup impulsorUn any després de la victòria del referèndum d’autodeterminació, l’acció política Governamental i parlamentaria no ens han portat a aquesta materialització republicana i la independència no sembla ser prioritària pels dirigents polítics catalans.

Amb totes les línies vermelles ultrapassades per part de l’estat espanyol de manera unilateral, brutalitat policial, empresonaments i exilis, coacció empresarial, catalanofòbia explícita, inseguretat feixista als carrers, etc. els polítics catalans al càrrec de les més importants institucions catalanes, no veuen oportú concretar institucionalment la victòria que el poble hem guanyat, i amb la que els hem atorgat el Govern de la Generalitat i la majoria absoluta parlamentària de 70 escons.

ADIC GironaADIC, Girona

Sense concretar aquesta victòria que passa per materialitzar la independència ja declarada, els nostres dirigents es salten el seu propi mandat referendari i electoral, alhora que el marc legal votat per ells mateixos en seu Parlamentària. La reclamació que fan els partits d’un referèndum d’autodeterminació acordat amb el mateix estat espanyol que, per activa i passiva, el nega aferrissadament -tant se val quin sigui el partit al comandament de les institucions espanyoles, PP o PSOE-, situa l’independentisme institucional en una mena d’independentisme màgic que sembla buscar més excuses que solucions.

celrà

Celrà

Per això mateix, la campanya VictòriaCat.com vol fer constar novament, de manera oficial i formal l’exigència ciutadana de fer efectiu el vot ja emès a favor de la independència de Catalunya, el 1Oct i el 21D, interpel·lant els 70 escons independentistes a que obeeixin el mandat democràtic de les urnes. 70 escons, que no són altra cosa que el resultat de la suma de tots els nostres vots, i, en conseqüència, 70 diputats/des que tenen tot el dret però també el deure, de respectar el mandat que li ha encomanat el poble o d’altra manera, dimitir, però mai malbaratar els vots de la gent dels quals només en són gestors, mai propietaris. La credibilitat democràtica dels partits independentistes està en joc.

Procediment
El registre de la Reclamació de vot es fa en les oficines del registre de la Generalitat de Catalunya. El Parlament de Catalunya i tots els ajuntaments en tenen una, a més d’oficines pròpies a Barcelona.
També és possible fer una e-reclamació de vot via internet:
Text mostra de la reclamació de vot de la campanya Victòria:

Text
Exposo:
Que vaig votar sí al referèndum del primer d’octubre de 2017
Que el 21 de desembre del mateix any, vaig votar un partit independentista
Per la qual cosa
Exigeixo:
Que, atesos els resultats tant del referèndum (90,18% de sís) com de les eleccions més amunt esmentades (majoria absoluta amb 70 escons) es reconegui el valor del meu vot, i es faci efectiva la declaració d’independència de Catalunya.

Inici
presidenta comissió parlamentEl 12 de Setembre un grup impulsor entra al Registre de la Generalitat al Parlament les primeres reclamacions de vot (fot1). Portaveus i Presidents d’entitats com l’ICEC, CADCI, Constituïm varen donar suport a la iniciativa. El mateix dia ens vàrem reunir amb la Presidenta de la Comissió de peticions del Parlament per explicar el motiu de la campanya, acompanyats per l’advocat Aamer Anwar.

argentonaArgentona

Durant aquest mes tot un seguit d’activistes i entitats arreu del territori del Principat s’han organitzat per registrar reclamacions de vots als seus municipis: Viladamat, Girona, Manresa, Palamós, Barcelona, Celrà, Montgat, Pont de Vilomara, Guissona, Subirats, Argentona, Vilassar de Mar, Lledoners, etc.

pont de vilomaraEl Pont de Vilomara i Rocafort

Aquesta és una campanya col·lectiva, fonamentada en la consciència particular de vot i exigència de RESPECTE democràtic que tenim la gent i que volem que ens tinguin, sobretot, els polítics independentistes que diuen representar-nos. No és que no hi hagi ningú darrera, és que hi ha milers de Catalans que no necessiten de consignes per part de partits o grans entitats per exigir fer valdre el seu vot, fer valdre la democràcia a Catalunya.

Testimonis de suport

“Amb la victòria independentista del 1r d’oct i del 21D és hora que Catalunya mostri i demostri que no només ens omplim la boca parlant de Democràcia per atacar l’estat espanyol sinó que l’entenem i l’assumim portant a terme el mandat popular que la gent ha decidit votant. Perquè tot i les amenaces, tot i la repressió, no hi ha esclavatge més greu que el d’aquell que accepta l’autoritat imposada que critica injusta”
Anna Arqué, Portaveu ICEC als PPCC.

“Vàrem guanyar el mandat del poble català l’1oct, el vàrem tornar a guanyar el 21D en unes eleccions imposades per l’Estat espanyol. A què estem esperant per fer efectiva la independència?”
Gerard Ferre, President de la FNEC

“El mandat electoral és molt clar, cal construir la República, des del carrer i des de les institucions, amb intel·ligència i determinació. En termes democràtics l’autonomisme està esgotat.”
Carles Sastre, Intersindical

“L’1-O encarna l’afirmació de la classe treballadora catalana per la independència i per una societat nova i justa. La llibertat mai no vindrà de la mà de la burgesia ni dels esbirros polítics corresponents. Cal jutjar políticament qui ens ha traït.”
Gerard Horta, sindicat COS

“Els escons son del poble, per representar al poble, ara els diputats serveixen a les executives dels partits i no a les persones que els hi han cedit el vot. Cal posar a cadascú al seu lloc”
Carme Teixidó, Presidenta d’Ara o Mai

“La ciutadania -persistent i perseverant- hem d’exigir en tot moment la validesa i eficàcia dels 70 escons per la República. Aquest va ser el sentit del nostre vot i del seu compromís. Qui no s’hi vegi en cor q faci un pas al costat. Nosaltres, ni un pas enrere”
Jordi Domingo, Portaveu de Constituïm

“La llibertat individual comença pel respecte a la decisió que representa el meu vot”
Josep M Andreu, President del CADCI

“Exerciu la majoria absoluta. Els 70 escons són de la gent (no de la partitocràcia), i el seu mandat és inequívoc: ni autonomisme, ni submissió a Madrid, ni pactes per alliberar els presos a canvi d’una segona transició espanyola. Independència”
Diana Corominas, Barcelona

“Al referèndum 1oct , tot i la repressió de l’estat espanyol, vàrem votar i vàrem guanyar. Sota la mirada d’Europa, tot i la repressió del 155, el 21D vàrem votar i vàrem tornar a gunyar.
La voluntat legítima del poble català és clara. VictòriaCat posa en valor el que el poble català va expressar; fem efectiva la victòria!”
Maurici Santamaria i Montse Alsina, Manresa

“Va ser un error no defensar la República ja declarada, bastiu-la, feu-la créixer, convertiu-la en una realitat indiscutible!! Feu efectiu el meu vot!!”
Mònica Rebull, Palamós

“En una democràcia el vot és una manera de mesurar el suport a uns compromisos polítics. Si el suport a la independència s’ha recolzat al referèndum i al Parlament. És d’higiene democràtica que els qui si han compromès la duguin a terme i en cas que no ho facin, els votants, els ho exigeixin”
Aitor Pérez i Codorniu (Jesús-Tortosa), professor i activista

“En democràcia, que els polítics no posin en pràctica els compromisos electorals i els mandats que en sorgeixen, té un nom i és frau electoral. Reclamem el nostre vot a fer efectiva la independència”.
Dani Cornellà, Alcalde de Celrà

Aquesta entrada ha esta publicada en Notes de premsa, Preguntes freqüents, Premsa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s