Toni Albà i Catalunya Diu Prou posen les primeres demandes a Trànsit per multar a #novullpagar

Aquest migdia l’actor Toni Albà, en representació dels afectats, i amb el suport i l’assessorament jurídic de la plataforma Catalunya Diu Prou, representada per l’advocat Daniel Laspra,han presentat als Jutjats del Contenciós Administratiu de Barcelona, les primeres demandes contra la decisió del Servei Català de Transit i la Dirección General de Tráfico de sancionar als ciutadans catalans que van participar a la campanya #novullpagar, en protesta per l`abús que representen els peatges al territori català, i que varen impulsar les plataformes #novull pagar” i “Prou Peatges”, i també diferents partits polítics.

El conegut actor ha comentat que aquesta era el camí natural a seguir després de l`esgotament del procés administratiu, i ha explicat que li han arribat més de 50 sancions de Trànsit. També ha lligat aquesta acció dins del moviment d`insubmissió fiscal que promou Catalunya Diu Prou.

Per la seva part, Daniel Laspra ha explicat que aquestes són les primeres 10 demandes dels milers d`expedients que gestiona Catalunya Diu Prou, i dels més de cent mil actes de #novullpagar que s`han realitzat i que poden seguir el mateix procediment, i que el moviment pel greuge de la circulació vial a Catalunya segueix viu en altres fronts com a Bascarà o en el tema de l`eurovinyeta.

La demanda es basa entre d’altres en:

El fet denunciat que s’imputava era presumptament haver desobeït en el peatge de l’autopista un senyal de trànsit que es troba regulat a l’art. 153 del Reglament General de Circulació.

A finals de desembre, a la Llei de Pressupostos General de l’Estat per al 2013, mitjançant la Llei 17/2012, de 27 de desembre (BOE 28-12-12) en la seva disposició Final 3ª, es modifica la LSV i es tipifica a efectes del 01-01-2013 com a infracció en matèria de trànsit, per primera vegada, el no pagar el peatge.

Aquesta modificació de la Llei de Seguretat vial b>reconeix implícitament la manca de cobertura legal d’aquesta denúncia abans del dia 1 de gener del 2013, i per això i pel principi d’irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables, art. 9.3 CE i 128 L. 30/1992, no és aplicable aquesta modificació al nostre supòsit fàctic.

Per tot plegat els demandants i els serveis jurídics de Catalunya Diu Prou opinen que s’ha comès una greu il·legalitat multant pel Codi de Circulació als usuaris del #novullpagar, i és per això que esperen que es faci justícia.

15.03.13

Anuncis

Una resposta a Toni Albà i Catalunya Diu Prou posen les primeres demandes a Trànsit per multar a #novullpagar

  1. amador ha dit:

    gracies plataforma ho aconseguirem , i li sortira molt car a transit .
    esperan respostes de com a anat les primeres demandes
    jo aquest mes posare la primera meva .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s