Novetats en les sancions del #novullpagar

Ara fa un any i mig que la Plataforma “Catalunya Diu Prou”  (formada per les entitats Ara o Mai i CADCI i col·laboradors a títol personal) , està donant ininterrompudament assessoria a miler d’usuaris.

Avui dia en relació a la campanya #novullpagar podem dir el següent: Gràcies a la feina i a la pressió constant dels nostres recursos al Servei Català de Trànsit i a la DGT, a la constància de la plataforma #novullpagar, i a la decisió de la nostra plataforma d’iniciar la campanya d’enviament dels expedientsal Síndic de Greuges, hem aturat desenes de milers de procediments, i estem aconseguint  les primeres resolucions favorables. Estem pendents de la resolució d’una cinquantena de contenciosos que vam començar a interposar al Principat ja fa més de mig any.

Però no només això, sinó que a dia d’avui el Síndic de Greuges, com a conseqüència de les moltes cartes rebudes, ja ha enviat notificacions a  alguns dels afectats que han seguit les indicacions de la nostra plataforma, afirmant que el Servei Català de Trànsit del Departament d’Interior, no només ratifica la prescripció de totes les denúncies pendents de tramitació i es dicta acord d’incoació de l’expedient, si ha transcorregut un termini superior a tres mesos des de la data dels fets denunciats, sinó que a banda, el Síndic diu que es farà una revisió exhaustiva de tots els expedients oberts per tal de valorar-ne la prescripció, en aquells que no s’hagi dictat encara resolució sancionadora.També que els expedients on la persona hagi negat la comissió dels fets, s’arxivarà l’expedient sempre que no es disposin de proves que avalin els fets.

Tot això ha fet que ja tinguem resolucions favorables al darrer recurs que hem elaborat, Recurs Extraordinari de Reposició, i conseqüentment l’anul·lació de la denúncia.

És per aquest motiu que us aconsellem, tant si teniu l’expedient en tràmit com la sanció en ferm, que envieu aquest expedient, com us indiquem més avall.

Per tot plegat i pel reconeixement de l’èxit dels darrers recursos presentats, proposem tres noves eines: la primera unes al·legacions noves per tots aquells que no hagueu acabat el procediment administratiu, (notificació d’acord d’incoació i proposta de resolució),  la segona un recurs de reposició pels que heu rebut la resolució sancionadora si esteu en el termini de 30 dies, i la tercera el recurs extraordinari de revisió per tots aquells que tingueu resolucions fermes (en les que us hagin desestimat els recursos) i ja tingueu el  termini exhaurit.

ATENCIÓ

Al·legacions noves: per tots els expedients en curs independentment de l’estat del procediment.

Recurs de Reposició nou: dins dels 30 dies primers després de rebre la resolució sancionadora.

Recurs extraordinari de revisió: per tots els expedients amb resolució desestimatòria o silenci administratiu, es a dir,  passats els 30 dies de la data d’entrega del recurs sense resposta o pels que us va passar la data i no vau fer el recurs de reposició.

Trobareu els nous recursos i al·legacions gratuïtament a www.catalunyadiuprou.cat

Tot aquest esforç en  la tasca feta, i tota la que ens queda per fer, sobretot en el tema de la Sobirania Fiscal, entre d’altres campanyes que també estem duent a terme, no és possible sense el vostre suport ni recursos tant humans com econòmics. És per això que us proposem d’ajudar-nos a continuar treballant fent-vos col·laboradors de Catalunya Diu Prou,  podeu fer-ho amb una donació puntual al compte:  0081-0195-71-0001319740 o bé amb quotes anuals o mensuals, de l’import que considereu oportú (si esteu interessats en aquesta opció, podeu respondre aquets mateix correu, amb les vostres dades), i per suposat també podeu venir a treballar amb nosaltres i ajudar en allò que pugueu fer-xarxes, atenció de correus, serveis de professionals -etc.

Cal considerar que en el darrer any i mig hem rebut 15.000 correus, hem atès centenars de trucades, hem gestionat 15.000 expedients, hem ofert  30 models de recursos al nostre web, i més de 250.000 visitants han entrat a la nostra pàgina per assessorar-se i descarregar-se documentació. Uns quants de vosaltres heu decidit interposar demanda, i per això el mes de març d’enguany  vam començar interposar-ne umes 50 per sota del preu de cost recomanat pels Col·legis d’Advocats de Catalunya.

Les xifres son importants perquè  més enllà dels que sempre volen lluir medalles o fer soroll mediàtic, queda la feina feta per qui de veritat s’ha compromès amb la campanya “novullpagar”.

Tinguem ben present que durant aquest temps han estat innombrables les hores invertides pels nostres voluntaris, i el treball realitzat pels advocats compromesos amb la plataforma. Donem gràcies especialment a Carme Teixidó i Josep Maria Bellmunt d’Ara o mai i a tots els voluntaris d’aquesta associació, que han ajudat a respondre l’allau de correus, i al nostre coordinador jurídic, Daniel Laspra, del CADCI. Agraïts també a tots vosaltres per la vostra confiança i per la vostra tenacitat enviant recursos fins al final. Tots junts ho hem fet possible.

Us animem a seguir les nostres campanyes i accions, especialment la de Sobirania Fiscal, lluitant aconseguirem la INDEPENDÈNCIA.

Anuncis

10 respostes a Novetats en les sancions del #novullpagar

 1. Sílvia Xipell ha dit:

  Hola!
  Fa un any i mig que vaig fer un “no vull pagar” en un peatge, però quan em va arribar la denúncia a casa no vaig fer els tràmits corresponents i quan em va arribar la multa vaig voler recorre però no vaig poder ja que no estava dins el termini i quan ho vaig voler fer l’advocada em va dir que ja no el podia. M’agradaria saber si un cop t’arriba a casa l’ordre d’embarg hi ha cap manera de fer recurs,

 2. Carrasco i Formiguera ha dit:

  Cat diu prou està en contra de la lliertat religiosa? Els vostres Tweets us delaten, i això no ho vau dir quan us vau presentar. Que ha canviat?

 3. Víctor ha dit:

  Estic en el mateix cas que la Sílvia Xipell, teniu informació de com procedir?

 4. Montserrat ha dit:

  Silvia, Victor, i tots els que pogueu llegir, aquesta notificació, us voldria dir que per experiència personal, no en feu gens de cas,és una enredada.

 5. Natalia ha dit:

  Jo estic igual, ja m’ha arrivat l’ordre de embarg mitjançant l’agència tributària, de 220€, i això de una sola multa suposo, perquè he recorrit tots les multes en el moment pertinent i tot i així ha continuat sense treure-les. Hi ha alguna solució a aquestes alçades?

 6. Juan Carlos ha dit:

  Algú ens podriem orientar una mica als que ja tenim la ordre de pagament / embargament mijantçant la ordre de Hisenda?….

 7. Laura ha dit:

  Hola, jo també tinc un embargament d’hisenda. A l’ordre d’embargament explica que es pot presentar una reclamació econòmico-administrativa, amb un termini de 30 dies. Crec que seria el següent pas a fer. No he trobat cap model a les webs del Novullpagar. Per tant, me’l vaig fer jo mateixa, amb l’ajuda d’un amic advocat. Si voleu, us passo el model. Demaneu-me’l per mail: laura_dot@yahoo.es. No sé si està ben fet, però creia necessari presentar-lo.

  • funatiks ha dit:

   hola Laura, em trobo en la mateixo situación que molts de vosaltres. Jo també estic disposada a recorrer tot el que calgui, si vaig deicidir fer-ho ara també estic decidia. L’unic dubte que tinc és si haig de pagar la multa i a part, fer també la reclamació. O NO pago la multa rebuda per l’Agència tributaria faig la reclamació a l’espera de solucionar’ho?

   Amb això de que em poden embargar el compte estic una mica preocupada. Gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s