Nota informativa de Catalunya Diu Prou en relació a l’anul·lació de multes a #novullpagar

En relació a les darreres notícies sobre l’arxiu de multes referents als #novullpagar, i un cop estudiada la resolució d’arxiu i els antecedents, des de la plataforma Catalunya Diu Prou ens volem congratular d’aquest fet pel precedent jurídic que la resolució infereix en tant que manifesta que  no procedeix imposar la multa indicada, sense especificar el motiu, si bé una de les causes genèriques esmentades és que els fets denunciats no són constitutius d’infracció, per la qual cosa aquest argument jurídic seria extrapolable a tots els altres expedients.

Ara bé, cal ser molt prudents alhora de manifestar un èxit absolut dels plantejaments jurídics en tant que, certament, en els casos estudiats hi poden haver defectes de forma en la tramitació de l’expedient que hagin influït en la presa de la decisió de l’arxiu, tot i que no s’especifica,  i per tant, encara no podem afirmar de forma definitiva, que el Servei Català de Trànsit  arxivarà tots els procediments en un futur.

És per això que, seguint un dictat lògic de prudència i professionalitat, volem reiterar que cal esperar encara a veure com evolucionen els procediments i no podem afirmar, de la informació que tenim a data d’avui, que el Servei Català de Trànsit no aplicarà futures sancions a expedients oberts.

En tot cas, reiterem que cal continuar els tràmits oportuns en cas d’arribada de nous requeriments i presentar les corresponents al·legacions si es notifiquen nous expedients sancionadors.

Serveis Jurídics de Catalunya Diu Prou

Primera multa anu·lada a un #novullpagar

Primera victòria per a tota la gent que hem estat treballant contra les sancions a #novullpagar.

Eduard Gonzàlez, portaveu de les JERC al Vallès Occidental, ha anunciat avui dia 16 de juliol al seu Twitter, l`arxivament per primera vegada d`una sanció de trànsit per negar-se a pagar el peatge.

La resolució a les al.legacions presentades, redactada en espanyol, a la multa que li havia estat imposada el dia 27 d’abril per fer un #novullpagar al peatge de Les Fonts, diu:”que examinadas las diligencias efectuadas en el expediente sancionador que ha sido instruido por el Servicio Catalán de Tráfico se constata que no procede imponer la multa indicada y Resuelvo dejar sin efecto la denuncia indicada y archivar las actuaciones”.

Anuncis

9 respostes a Nota informativa de Catalunya Diu Prou en relació a l’anul·lació de multes a #novullpagar

 1. Roger ha dit:

  http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=156545&idioma=0&departament=36&canal=37

  Haurem de continuar lluitant contra les multes il·legals! pel que sembla no volen baixar del burro!

 2. Ramon Plana ha dit:

  DE QUI ES LA CLAU DE LA CAIXA?

  L’Artur Mas demana la clau de la caixa i a Madrid se’n foten de tal pretensió. Santa Innocència. Mentre els contribuents anem pagant a Madrid, la Generalitat pot anar pidolant. Els contribuents
  som qui ha de decidir on paguem. Si estirem tots, caurà.
  Proposo un model de carta dels treballadors assalariats per a l’empresa:

  Senyors administradors de l’empresa … … …
  En … … …, treballador de la vostra empresa amb contracte …, davant el desori financer que pateix el nostre país i vista la situació precària de les finances de la Generalitat de Catalunya, el tracte fiscal discriminatori entre les comunitats autònomes, els incompliments reiterats dels estatuts d’autonomia, i l’actitud contrària a l’acord dels successius governs espanyols, us demana que d’ara endavant:
  Les liquidacions de retencions d’IRPF practicades sobre els meus salaris les feu efectives a l’Agència Tributària de Catalunya, i no a l’Agència Espanyola d’Administració Tributària com s’ha fet fins ara.
  Espero que coincidiu amb mi en l’apreciació que és necessari adoptar aquesta actitud unilateral en defensa dels drets del contribuent, amb plena lleialtat a les nostres institucions polítiques.

  Data:
  Signat:

  Per als proveïdors només cal canviar l’IRPF per l’IVA:
  Les liquidacions de les quotes d’IVA carregades a les meves compres les feu efectives …

  Dels autònoms a clients:
  La liquidació de les retencions d’IRPF corresponent a les meves factures la feu efectiva a l’Agència Tributària de Catalunya, i no a l’Agència Espanyola d’Administració Tributària com s’ha fet fins ara.
  M’autoritzeu a actuar de la mateixa manera amb l’IVA que la vostra empresa suporta en virtut de les meves factures i que jo liquido a les institucions estatals.

  I així en cada cas particular: empreses, funcionaris, societats …

 3. Miquel Garcia i Rovira ha dit:

  de moment, a mí m’ha arribat una notificació de multa(ja m’havia identificat com a conductor fa setmanes) tot continua. He enviat al.legacions i espero. La multa és d’una de les vegades, concretament del 28 d’abril. Les al.legacions les he presentades en 25 de juliol Cal fer alguna cosa més. Col.lectiva

  • German ha dit:

   Doncs creuar els dits… jo ja n’he rebut 3 multes. Esta clar que nosaltres tenim raó, però qui està al poder no vol baixar del burro i si ho fessin, s’acabaria la ganga.
   Ànims a tothom per a fer #novullpagar !!

 4. Mª Isabel Peris ha dit:

  He rebut la notificació d’acord d’incloacció després d’haver enviat previament la identificació de conductor per un #novullpagar. La vuitena al·legació del model rgc-153 (Testifical) intepreto que és per donar el nom d’algun altre ocupant del vehicle com a testimoni., és correcte? I si s’anava sol, que s’ha de fer? Gràcies

  • Ernesto ha dit:

   jo tinc el mateix dubte que la Mª Isabel Peris, i el que tampoc trobo és el nº de l’arxiu de l’expedient que comença per 17/XXX, Com he d’omplir aquesta part?

 5. mario ha dit:

  Hola.
  hice no vull pagar en en la provincia de castellon ysoy de valencia. ya he echo la identificacion y ayer me llego la multa, me gustaria saber que trngo que hacer ahora. tengo que ir a castellon a hacer la reclamacion?

  gracias

 6. mario ha dit:

  hola

  tengo un problema, hice no vull paga en castellon y es que despues de identificarme me ha llegado la multa y resulta que para presentar alegaciones me dice que tengo que ir a castellon y yo soy de valencia. Es necesario tener que ir a castellon? o se puede hacer desde valencia tambien? y donde? y que alegaciones tengo q poner?

  muchas gracias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s