Carta Oberta al govern català en relació a les sancions de #novullpagar

El moviment #novullpagar neix com a protesta per l’existència d’un evident greuge amb els ciutadans catalans que veuen com, amb els seus impostos, es paguen infraestructures gratuïtes arreu de l’Estat Espanyol mentre que, a Catalunya, no sols hi ha un evident dèficit d’inversió, sinó que, per a circular per les principals carreteres, s’han de pagar peatges molt cars. El moviment, doncs, s’emmarca dins d’una actitud de reivindicació a través d’actes d’insubmissió.

En aquest context, els procediments sancionadors oberts a aquests efectes pel SCT pretenen aplicar sancions per aquestes actituds que, per altra banda, la comunitat jurídica de Catalunya (quasi per unanimitat) així com els propis mossos d’esquadra, coincideixen en afirmar que no son conductes sancionables d’acord al Codi de Circulació Espanyol, en tant que el mateix no tipifica que la conducta de no pagar un peatge representi cap vulneració de l’esmentat cos legal.

En el nou horitzó que se’ns planteja després de l’11 de setembre, en el que sembla que transitem cap a l’exercici efectiu del dret a l’autodeterminació, no sembla que tingui massa sentit continuar expedientant als activistes del moviment #novullpagar amb unes multes de dubtosa legalitat, quan la seva pretensió sempre ha estat denunciar una situació injusta, igual que injustos son els greuges econòmics i fiscals que al final han dut al propi President de la Generalitat a donar per acabada la via autonomista per tal d’obrir el camí cap a la configuració d’un Estat Independent. És en aquest sentit una contradicció que la mateixa actitud valenta que ara té el Sr. Artur Mas, fins i tot en contra de les lleis espanyoles existents, sigui sancionada pel propi govern en persones anònimes que l’únic que pretenien és també fer un servei al país.

És per això que, seguint aquesta lògica, seria procedent l’arxiu dels procediment oberts als #novullpagar, d’acord al que legalment està previst, perquè no suposen cap infracció del codi de circulació i perquè, políticament, no te cap mena de lògica sancionar a persones que han protestat per una situació injusta. Per coherència i credibilitat no es pot demanar actitud de resistència al mateix temps que es multa als resistents.

Denúncia contra el coronel Alaman Castro a la Fiscalia 

Aquest matí des de la Plataforma Catalunya Diu Prou hem presentat una DENÚNCIA CONTRA EL CORONEL ALAMAN CASTRO al registre de la Fiscalia de Barcelona.  Considerem  que les seves declaracions contra Catalunya no son tolerables en un estat de dret, inciten al genocidi, i suposen  una amenaça al nostre poble i un atac a la democràcia. Després d’haver rebut múltiples demandes  d’orientació jurídica sobre aquest tema, Catalunya Diu Prou posa a l’abast de tothom la DENÚNCIA presentada per tal que tothom qui ho vulgui la pugui presentar al jutjat més proper. Animem  a tots els que us sentiu amenaçats a presentar-la tal i com estan fent la resta de companys arreu del territori.

La campanya que avui s’inicia amb aquesta primera denúncia portarà el nom de “NI UN PAS ENRERE”, i pretén donar resposta a totes les agressions i amenaces que pateixi el poble català. Procediment per presentar-la: – Descarregueu-vos la DENÚNCIA  I el document adjunt 1 ( “¿La independencia de Cataluña? Por encima de mi cadáver”) a que es fa referència a la denúncia per presentar els documents conjuntament – Acosteu-vos al jutjat de guàrdia més proper al vostre domicili (consulteu les adreces als links que teniu més avall). – Porteu 2 còpies de la denúncia. Les dues còpies s’han de registrar. Una se la quedaran per la fiscalia (és on adjuntareu l’article) i l’altre còpia us la quedeu vosaltres. Adreces dels jutjats: FISCALIA PROVINCIAL BARCELONA Gran Via de les Corts Catalanes, 111 (edifici F) 08075 Barcelona Consulteu el LLISTAT DE JUTJATS de la província de Barcelona on ho podeu presentar. FISCALIA PROVINCIAL LLEIDA Canyeret, 1, 25007 Lleida Consulteu el LLISTAT DE JUTJATS de la província de Lleida on ho podeu presentar. FISCALIA PROVINCIAL TARRAGONA Avda. del President Companys, 10. 43005 Tarragona Consulteu el LLISTAT DE JUTJATS de la província de Tarragona on ho podeu presentar. FISCALIA PROVINCIAL GIRONA Plaça de la Catedral, 2. 17071 Girona Consulteu el LLISTAT DE JUTJATS de la província de Girona on ho podeu presentar.

Anuncis

9 respostes a Carta Oberta al govern català en relació a les sancions de #novullpagar

 1. Josep Maria Aloy ha dit:

  Molt bona feina!!

 2. Montserrat ha dit:

  Sou magnífics, de veritat.Moltes gràcies i us encoratjo a continuar, perquè faciliteu molt la feina de la gent que es troba enfeinada i una mica desorientada.

 3. Montserrat Camps ha dit:

  Hola, sóc la d’abans.Deixeu-me dir-vos que m’he llegit la instància sencera i hi he trobat un bon nombre d’errades.Els he corregit.En voleu l’arxiu corregit?

 4. En la relació de delictes que ha comes aquest xusquero hi manca un, i no pas lleu, que es l’apologia del golpisme, dons lloa la figura del dictador gallec que en va anorrear durant quaranta anys

 5. Guillem ha dit:

  A la última Montserrat:
  Jo no sé amb què parles/escrius però no se t’entén una merda. Encara que només vens a tocar el que no sona ho pots fer en la teva “lengua imperial”. Si més no, se t’entendrà.

  Referent a la denúncia, tenia pensat efectuar-la però tal com diu la primera Montserrat està plegada de faltes i falta de coherència. Un cop tingueu la nova versió, jo personalment, l’efectuaré.

  • Ara hem penjat una versió corregida, si la repasses i hi trobes faltes t’agrairem que ens les facis arribar.
   T’agraïm la defensa però no és necessari utilitzar expressions com “no se t’entén una merda” 😉

 6. Sussi Morell ha dit:

  Endavant i força, NI UN PAS ENRERA

 7. S ha dit:

  Bona tarda,
  Llegeixo que puc mirar si tinc notificacions pendents a la web del Servei Català de Trànsit i me n’informaran només posant el DNI, però veig que em demana l’electrònic. Es pot fer sense l’electrònic ni certificat digital? Em podeu dir on és exactament l’opció? Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s