Carta Oberta de Catalunya Diu Prou al govern català en relació a les sancions de #novullpagar

El moviment #novullpagar neix com a protesta per l’existència d’un evident greuge amb els ciutadans catalans que veuen com, amb els seus impostos, es paguen infraestructures gratuïtes arreu de l’Estat Espanyol mentre que, a Catalunya, no sols hi ha un evident dèficit d’inversió, sinó que, per a circular per les principals carreteres, s’han de pagar peatges molt cars. El moviment, doncs, s’emmarca dins d’una actitud de reivindicació a través d’actes d’insubmissió.

En aquest context, els procediments sancionadors oberts a aquests efectes pel SCT pretenen aplicar sancions per aquestes actituds que, per altra banda, la comunitat jurídica de Catalunya (quasi per unanimitat) així com els propis mossos d’esquadra, coincideixen en afirmar que no son conductes sancionables d’acord al Codi de Circulació Espanyol, en tant que el mateix no tipifica que la conducta de no pagar un peatge representi cap vulneració de l’esmentat cos legal.

En el nou horitzó que se’ns planteja després de l’11 de setembre, en el que sembla que transitem cap a l’exercici efectiu del dret a l’autodeterminació, no sembla que tingui massa sentit continuar expedientant als activistes del moviment #novullpagar amb unes multes de dubtosa legalitat, quan la seva pretensió sempre ha estat denunciar una situació injusta, igual que injustos son els greuges econòmics i fiscals que al final han dut al propi President de la Generalitat a donar per acabada la via autonomista per tal d’obrir el camí cap a la configuració d’un Estat Independent. És en aquest sentit una contradicció que la mateixa actitud valenta que ara té el Sr. Artur Mas, fins i tot en contra de les lleis espanyoles existents, sigui sancionada pel propi govern en persones anònimes que l’únic que pretenien és també fer un servei al país.

És per això que, seguint aquesta lògica, seria procedent l’arxiu dels procediment oberts als #novullpagar, d’acord al que legalment està previst, perquè no suposen cap infracció del codi de circulació i perquè, políticament, no te cap mena de lògica sancionar a persones que han protestat per una situació injusta. Per coherència i credibilitat no es pot demanar actitud de resistència al mateix temps que es multa als resistents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s