Cat Diu Prou presenta denúncia de catalans de l`exterior que no van poder votar

denuncianopucvotarLa plataforma Catalunya Diu Prou ha presentat avui a la Ciutat de la Justícia la denúncia col·lectiva dels Catalans residents a l’estranger que no van poder votar a les eleccions del passat 25N.
Un total de 150.346 electors catalans que resideixen a l`estranger no van poder votar en les eleccions catalanes del passat 25N del 2012, segons dades de la FIEC. Només 16.271 electors amb dret a vot (un 5% dels Catalans residents fora de l’Estat Espanyol, segons LV) van poder superar el primer tràmit de l`anomenat “vot pregat” (més conegut com a “voto rogado”). És per això que la plataforma Catalunya Diu Prou ha reunit i presentat al jutjat les quaranta denúncies, i quatre-centes cinquanta queixes de persones que es van trobar en aquesta situació.Els país on es van detectar més problemes per a exercir el dret a vot és als E.U.A, concretament als estats de Florida, Geòrgia, Maryland, Miami, Nova York, Nova Jersey, Massachusetts, Connecticut, Illinois, Pennsilvania i San Francisco. A més, s’han rebut diverses denúncies i incidències, de Canadà, Austràlia, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile, d’Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Noruega, Països Baixos, Portugal, Puerto Rico i Sud-Africa.

nopucvotarDes de la plataforma Catalunya Diu Prou, I amb el suport de la plataforma “Catalans al Món”, i de la seva web nopucvotar.cat, s’ha assessorat I tramitat les quaranta denúncies, així com les quatre-centes cinquanta queixes de diversos afectats. 

L`entrada de la denúncia s`ha dut a terme aquest matí i l`han realitzat Daniel Laspra advocat i responsable jurídic de Catalunya Diu Prou, acompanyat per Daniel Parcerisas un dels catalans afectats.

Aquesta denúncia col·lectiva també presenta una vessant preventiva, pensant ja en un proper referèndum, que tot incert en quant a dates, podria acabar presentant dificultats de vots similars per als catalans residents a l’exterior.

03.01.13

Anuncis

2 respostes a Cat Diu Prou presenta denúncia de catalans de l`exterior que no van poder votar

  1. Carles ha dit:

    Molt bona iniciativa en aquest punt: “Aquesta denúncia col·lectiva també presenta una vessant preventiva, pensant ja en un proper referèndum”.

    Sabeu si la Generalitat té pensada mesures preventives també en aquesta línia o us hi heu posat en contacte?

  2. Merce ha dit:

    tinc un dubte si es fa via consulta i no referendum (que ara mateix es el mes possible), no mes podran votar les persones censades a Catalunya,no?
    Aixi que els residents a l’extranger tampoc podrem votar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s