Primera sentència judicial que declara nul·la una sanció de #novullpagar

Una sentència judicial dóna la raó a un ciutadà que va es va negar a pagar el peatge l’agost de l’any passat al País Valencià, en el marc de la campanya contra els peatges de #novullpagar.

Després d’haver presentat les al·legacions, que li van ser desestimades, aquesta persona va ser condemnada a una multa de 100 euros, i llavors es va presentar un contenciós administratiu, mitjançant l’advocada Anna Oliver. Ara el jutjat li ha donat la raó.

Entre d’altres es diu que la resolució sancionadora desestima les al•legacions i canvia uns fets fonamentals perquè no s’identifica a l’empleat de l’autopista com agent d’autoritat, i per això entén que al formular la denúncia es falta a la veritat.

També és diu que s’anul•la la sanció perquè es basa en una senyal inexistent ( la de pagar el peatge) i que els senyals que es troben a l’autopista i els seus semàfors són elements de l’empresa per l’organització del seu treball intern. També es diu que no es pot passar un peatge sense aixecar la barrera i per això no s’ha vulnerat cap norma

També es declara que s’han vulnerat diferents articles del Reglament Sancionador de Tràfic.

Per tot això s’estima el recurs contenciós presentat, s’ordena que es retorni la quantitat que el ciutadà va pagar i es condemna a pagar les costes del judici a la part demandada.

Aquesta és la primera sentència que reconeix la nul·litat d’una sentència en ferm contra un acte de  #novullpaga,r després d’haver seguit tota la via administrativa. Recordem que les primeres sancions van arribar del País Valencià, de la Dirección General de Tráfico. Ara cal esperar la resolució dels contenciosos del Principat, que va posar Catalunya Diu Prou, i per això el Servei Català de Trànsit sembla que hauria d’aturar tots els expedients, i revisar tot allò que ha fet fins ara perquè podria tenir greus conseqüències pels responsables d’iniciar les sancions, i pel prestigi de la Institució.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies relacionades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Primera sentència judicial que declara nul·la una sanció de #novullpagar

  1. Martin ha dit:

    Jo tinc una del País Valencià en via executiva per Hisenda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s