La Fiscalia arxiva la denúncia contra el coronel Alamán i compara les seves declaracions incitant a la violència amb el dret a decidir

alaman1 002 copy
alaman1 001 copy
La Fiscalia espanyola ha decidit arxivar la denúncia que va impulsar Catalunya Diu Prou contra el Coronel Alamán, per les seves declaracions on instava a utilitzar, si fos necessari, la violència contra el dret a decidir dels catalans, amb menyspreu de l’ordre constitucional establert, qüestionant l’estat de dret i la democràcia, i que van rebre el suport de membres del Partit Popular i de Ciutadans.

Concretament la resposta del Ministeri Fiscal ha estat que:” De la documentación aportada por el subfiscal superior de Catalunya no se deduce la existència de indicios racionales de infracción penal en las declaraciones efectuadas por el teniente coronel Alamán”. En un altre part de l’escrit també diu: “Que fueron manifestadas en el ejercicio pleno del derecho constitucional de libertad de expresión consagrado en el articulo 20 de la Constitución”.

I també diu “Manifestando en todo momento su opinión, no incurriendo en conducta alguna que pudiera ser calificada como infracción penal”.

Finalment l’escrit rebla: ”Hay que hacer constar que la libertad de expresión es un derecho constitucional de todos los españoles”, i per reforçar-ho diu que: “Al igual que los denunciantes manifiestan sus ideas sobre la independència de Cataluña, igualment el denunciante puede manifestar sus opiniones sobre dicho particular”

Aquí entenem que el Ministeri Fiscal tergiversa el sentit de la denúncia, ja que no ha estat denunciat per ser contrari a la independència de Catalunya, sinó per incitar a la violència amb expressions com: “La independència de Cataluña por encima de mi cadáver y el de muchos, o menystenir el mateix govern espanyol al dir “estoy de acuerdo donde decía que las fuerzas armadas debían estar al servicio de la patria y no ser lacaya de la casta que pretende destruirla”, a part de lloar a Franco i a la dictadura feixista.

Valoració de Catalunya Diu Prou

Aquestes afirmacions de menyspreu a l’ordre constitucional expressen una voluntat clara de trencar la convivència, precisament un dels arguments bàsics de l’unionisme l’anomenada “fractura social”, un tòpic que s’autoalimenta de la xenofòbia anticatalana.

Al no considerar com un delicte punible les declaracions d’aquest militar entenem que han donat carta de naturalesa al que s’anomena el discurs d’odi, “hate speech”, contra els catalans en general, i els independentistes en particular. L’acceptació d’aquesta violència dialèctica és un perill real, que si veiem les lliçons que ens dóna la història, hauria de posar en guàrdia a les institucions catalanes i europees. El fet que el govern espanyol consideri a través del ministeri fiscal que les declaracions del Coronel Alamán estan emparades per la llibertat d’expressió confirmen aquest perill. El més greu es que l’escrit de la fiscalia considera igual les amenaces d’un militar i les expressions sobiranistes catalanes, és a dir, que són igualment emparades pel dret d’opinió. Aquí rau l’error en que s’interpreta l’estat de dret espanyol, un axiomam que justifica que la “pàtria” (la seva) esta per damunt de la llei, i que la violència és legítima contra qualsevol grup ètnic i polític que posi en dubte les premisses de la construcció nacional espanyola.

Per tot plegat els nostres serveis jurídics, un cop obtingut l’arxiu del cas per la fiscalia, ens veurem obligats a considerar emprendre accions internacionals i europees per donar a conèixer la debilitat de la democràcia en l’Estat espanyol.

Agraïm als companys denunciants el coratge d’haver donat el pas endavant amb la seva signatura, agraïm als diferents partits polítics que ens han donat suport al Parlament català, agraïm especialment a Solidaritat per haver seguit les nostres passes amb a interposició d’una denúncia, agraïm el valor dels eurodiputats Ramon Tremosa (CIU) , Raül Romeva (ICV) i Maria Badia (PSC) per haver dut el debat a l’Euro-Parlament, a tots vosaltres no us decebrem, el camí acaba de començar.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Premsa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La Fiscalia arxiva la denúncia contra el coronel Alamán i compara les seves declaracions incitant a la violència amb el dret a decidir

  1. Xavier Michelena ha dit:

    La veritat és que ells mateixos s’estàn cobrint de la brutícia que els hi surt del seu cap i del seu cor.Seguim caminant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s