Cartes d’Abertis de reclamació de pagaments

Darrerament Abertis, o alguna de les seves empreses, estan enviant cartes amb una relació d’imports de peatges que suposadament se’ls hi deuen.

Nosaltres recomanem no respondre-hi, perquè entenem que si gosen reclamar hauran de demostrar-ho, cosa ben difícil. Ara bé, si rebem la demanda de judici monitori podem decidir en aquell moment si paguem o ens oposem.

Les consideracions en relació a la demanda d’Abertis que fem són les següents:

1. La forma d’accés a les teves dades per part d’Abertis és com a mínim sospitosa, i  molt possiblement fruït d’una vulneració greu de la LOPD.

2. És una carta mal redactada que intenta promoure l’autodelació per la por.

3. En cap cas el termini té cap rellevància, és a dir, és una pura amenaça.

4. Si de veritat volen reclamar quelcom que vagin al jutjat; un fax/carta/burofax enviat per un particular (Abertis, Aucat, Autema) no té cap força jurídica.

Per tant i mentre no es rebi cap multa ni demanda judicial, entenem d’acord amb les normes establerts, que no caldria preocupar-se.

Pel que fa a la inscripció al RAI o ASNEFF calen uns requisits molt específics per procedir a inscriure algú; si Abertis s’atreveix a fer-ho sols farà que debilitar la seva ja perjudicada situació, i per suposat es podria demanar una sanció per ells per acció fraudulenta. Sincerament no creiem que vulguin entrar en disputa en un camp “tan minat” com aquest.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies relacionades, Peatges, Preguntes freqüents. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 respostes a Cartes d’Abertis de reclamació de pagaments

 1. Retroenllaç: Nota informativa URGENT sobre notificacions defectuoses o absents als #novullpagar | Catalunya //// DiuProu

 2. Retroenllaç: Quin escrit he rebut i què he de fer ara | Catalunya //// DiuProu

 3. Jo he rebut una carta d’Abertis. Em reclamen 58,68€ incloent despeses administratives i d’enviament postal, dels mesos de maig, juny i juliol. Finalment amenacen amb ”accions legals que considerin oportunes”. Segueix vigent això de no respondre? Gràcies.

 4. Eloi ha dit:

  Jo a l’agost vaig respondre la carta d’Abertis amb aquest model:

  Click to access Carta_resposta_a_Abertis.pdf


  Però avui he rebut una altra carta insistint que liquidi el deute que hi tinc o començaràn accions legals i que hauré de pagar costes judicials. Algun consell?

 5. Agustí ha dit:

  Tinc a casa les cartes de Acesa-Abertis, Invicat-Abertis i de Aucat-Abertis… amb les tres, la suma puja força. Diuen que és la segona carta que envien. Seguiré les consignes que diuen de no contestar. Aném una mica perduts a cada pas que dona el SCT o Abertis.

 6. Albert Sabaté ha dit:

  Com bé es comenta en aquest document, jo també penso que el SCT i Abertis estàn infringint la LOPD, ja que Abertis envia cartes sense tenir les dades dels titulars, aquesta info solament la té el SCT. Algún advocat especialitzat en la LOPD podria investigar el tema?

  • Jaume Nin ha dit:

   Totalment d’acord. Caldria preguntar a Avertis d’on han tret les nostres dades, afegint que no tenim cap relació amb Avertis i, per tant, la LOPD les protegeig. A mi em va funcionar en un altre cas. Van escriure corrents disculpant-se per por a la denúncia.

 7. Lluís Maria ha dit:

  Abertis ens ha detectat el nostre canvi de domicili (suposo que via entitat bancària que encara no s’ha estrellat) i ni SCT ni Hisenda tenen aquesta adreça… molt sospitós.

 8. Néstor Estebenz Nogal ha dit:

  Hola gent maca, hem rebut també la notificació en correu certificat del Servei Català de Trànsit (a hores d’ ara identificat al servei d’ un capitalisme maldestre concretat amb l’ expoli d’ Alvertis de les autopistas catalanes) a provisto de la suposada transgressió a la recicle 153 del Reglament General de Circulació. L’ interés “literari” d’ aquest requeriment es la seva gramàtica intimidatòria. Ha arribat amb dada del 7 de febrer per un fet succeit el 9 de desembre del 2012 per passar el peatge a l’AP7 (el de La Roca del Vallès) sense pagar, per cert fent-nos esperar bastanta estona. No vam advertir que fessin fotos del vehicle pero sí van prendre nota de la matricula (potser estem enregistrats en video). Com que qui va prendre les dades no van ser agents de circulació s’ estat incomplint una part important del protocol de denuncia. No consta que un agent d’ una empresa privada pugui denunciar a un Vehicle que suposadament cometi una infracció (seria com si un segurata d’ un establiment pgues engarjolar a un client que no li cau bé o a un pispa) pero el canvi de normativa a partir de l1 de gener del 2013, transforma als empleats en quelcom com el “poderoso brazo de la ley”. Ates el comportamwent del STC i els d’ empleats d’ Albertis com xivatos (qui va dir que la classe treballadora és solidaria entre ella?) surt més a compta traspessar un lloc de peatge aprofitant que aixeca la barrera el cotxe del devant que no anar amb la cara neta dient la intenció de no pagar per no estar d’ acord. Sigui quina sigui la continuació de la lluita contra els peatges d’ autopistas tenir que entrar en el terreny dels legalismes porta a replantejar-la, doncs les perdues de temps per les gestions superen de bon troç el pagament de l’ import. Amb això no vull dir que millor pagar i callar però sí en revisar les formes d’ acció. L’ ideal seria arribar a situacions judicials que servissin de plaaforma publica pe reactivar auqest debat però l’ estrategia governamental és clara: la d’ ensorrar-nos en el laberintburocràtic finsd avorrir-nos.

 9. shinji ha dit:

  buenas tardes
  yo tengo una pregunta….que pasaria si al llegar a un juicio cara a cara o con los abogados de la empresa presentas algun justificante de que eso o bueno alguno de esos dias tu pagaste….quedarian como mentirosos la empresa pero con una sentencia faborable tendrian la misma condicion de veracidad en un juicio….o cambiarian las cosas…
  gracias un ex-peajero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s