Nota informativa de Catalunya Diu Prou en relació a la negativa de Trànsit a mostrar els expedients de la campanya #novullpagar. Que cal fer?

Si algú de nosaltres vol saber perquè ha rebut un requeriment del Servei Català de Trànsit, pot dirigir-se a aquest per consultar l’expedient que consta a l’escrit i pel qual ha estat requerit.

L’art 35a de la LRJPAC diu que si som persona interessada en un expedient, podem consultar-lo en QUALSEVOL moment i obtenir-ne còpies.

És per això que dues persones que han rebut el requeriment d’identificació del conductor, han anat al Servei Català de Trànsit per veure l’expedient i poder saber perquè se’ls requeria. Totes dues han tornat a casa sense poder veure el seu expedient. De tota manera us animem a tots a que demaneu el vostre expedient, sobretot els que heu rebut un requeriment ( inclusos els casos d’aquelles persones que sense fer un #novullpagar han rebut també un requeriment).
Potser us fan presentar una sol·licitud com Sol.licitud de vista expedient sancionador. Si voleu porteu-la de casa i amb còpia per presentar-la, però no la presenteu si no és necessari, doncs us han de donar l’expedient.

Heu de tenir sempre respecte pel treballador que us aten, però si us dificulta l’accés al vostre expedient, teniu dret a demanar que s’identifiqui (art 35b de la LRJPAC). Així, si heu de fer algun escrit i necessiteu que consti el nom de la persona que us ha informat o desinformat el podeu posar.

MOLT IMPORTANT! Tot i que sabem que l’auxiliar administratiu que està atenent al públic està incomplint la normativa d’accés del ciutadà a l’administració en el seu expedient, penseu que de ben segur que té ordres estrictes del seu superior d’intentar que desistiu de la vostra intenció, o de dificultar-vos el màxim possible aconseguir-ho.
Per tant, respecteu al treballador, de la mateixa manera que els treballadors de les cabines de l’autopista, han de complir el que manen els seus superiors per conservar el seu lloc de treball.
Sobretot, molta paciència i respecte, no perdeu els papers.

La consulta de l’expedient NO es fa al registre on presenteu els documents.
A cada delegació territorial pot estar organitzat diferent, així que quan arribeu dieu que teniu un requeriment i necessiteu consultar l’expedient; esperem que us dirigeixin correctament a la taula que toca.

Ensenyeu el requeriment que heu rebut i demaneu de veure l’expedient.
Pot passar-vos que us diguin que fins que no identifiqueu el conductor no podeu veure l’expedient, perquè no sou persona interessada.
Això NO és cert, per alguna raó que no sabeu us han enviat una carta al vostre nom i amb la matrícula del vostre vehicle, per tant sou part interessada. És més, al requeriment us amenacen en multar-vos si no responeu, és per això que encara amb més raó voleu saber a que es deuen aquestes amenaces.

No pregunteu qui us ha denunciat, perquè no hi guanyeu res. Quan mireu l’expedient, allí constarà el nom de la persona que us ha denunciat i el motiu.
Sempre demaneu que tota la informació us la donin per escrit. Depenent de les ordres del superior us faran emplenar un escrit o un altre.

En un cas han dit a l’interessat que havia de presentar un escrit d’al•legacions, i en un altre cas els hi han fet presentar una sol•licitud de vista d’expedient sancionador.
Penseu que també podeu presentar un escrit de queixa o reclamació per totes les irregularitats que us succeeixin mentre sou allí. Molts pensen que fer una queixa o reclamació no serveix de res i se’n presenten molt poques. És per això que no serveixen de res, perquè ningú es queixa.

No us faran fotocòpies dels documents que vosaltres presenteu però si us deixen veure l’expedient SÍ que us han de fer ells les fotocòpies, tot i que us les poden cobrar.

Els que aconseguiu aquest simple i senzill tràmit, i pugueu veure i tenir còpia del vostre expedient, contacteu amb juridica@catalunyadiuprou.cat

Catalunya Diu Prou

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Notes de premsa, Peatges, Premsa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Nota informativa de Catalunya Diu Prou en relació a la negativa de Trànsit a mostrar els expedients de la campanya #novullpagar. Que cal fer?

  1. Marc ha dit:

    Gràcies, jo ja ho estic comunicant a la gent que li pot arribat la multa.

  2. Jorge ha dit:

    Jo he anat aquest matí i tampoc m’han volgut donar els expedients. M’han dit que fins que no m’arribi la multa no hi ha res de res, i que igualment no puc consultar-ho perquè no saben si la multa anirà dirigida a mi o no…

  3. postfederalista ha dit:

    sIS PLAU, que CATALUNYA DIU PROU, SI i ERC promocioneu una accio colectiva , recursos de tots els expedientats, a través del Col.legi d’advocats, Omnium Cultural, ANC. Aqui li escau es al RACC que es una organitzacio de consumidorts pero tenen plomb a les ales.Intenteu-ho. Que siguin ells que s’hi neguin. Només una acció colectiva pot tenir força. . Tenim el perill com ho enfoqueu del propiciar el”salvese quien pueda “. No n´hi ha prou amb aquest asessorament que feu. D’agrair per aixó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s