Què passa si paguem a Catalunya?

En primer lloc cal tenir en compte que tot i que presentem la declaració de la renta no la paguem, per tant:

1a conseqüència: multa per no presentar la declaració ja que podrien dir que al no sé pagada és com no presentada aniria al voltant d’uns 150€-200€ (l’any passat era 150€ i es provable que hagi variat) tot i que això és totalment salvable ja que de fet la informació es dóna i per tant la renta està presentada.

2a conseqüència: sanció, em de tenir en compte que de moment el que estem comenten és una falta lleu, les sancions per falta lleu corresponen al 50% de l’import no ingressat (del que ens tocaria pagar) .

3ª conseqüència: interessos de demora, aquest interessos es calculen amb la base de l’import que no s’ha ingressat i pel temps que s’ha deixat de ingressar i estan en un 5%.

Totes aquestes dades, si es volen comprovar es troben a la Llei 58/2003 de 17 de Desembre, Llei General tributaria, article 191.

Cal tenir en compte que en tot moment podem fer-nos enrere d’aquest decisió, en el moment que decidim que el nostre camí acaba aquí paguem l’import que es deu amb els interessos, sancions i multes (depenen de si ens ho han reclamat o no) i, amb aquest pas, tornem a estar al corrent amb l’Agència Tributària Espanyola.

Cal encara un últim apunt, existeix la llei de la Administració Única, en la que diu que és obligació de la administració que rep els diners informar a la que hauria d’haver rebut el diners de que el contribuent li ha fet l’ingrés i que es posin d’acord per transferir-ser l’import.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Renda / Particulars. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Què passa si paguem a Catalunya?

 1. pallofa ha dit:

  mmm podríeu redactar els texts una mica més bé, no? Estan plens d’errades. 😦

 2. carme ha dit:

  Vull, pagat a Catalunya, però per lo que sembla no es facil, concreteu….a hon haig d’anar???

 3. Elena ha dit:

  M´afegeixo al comentari de la Carme. Vull pagar a catalunya, però no acabo de veure clar la manera de fer-ho ni on adressar-me. Si us plau, concreteu una mica mes.

 4. Joan Esteve ha dit:

  Em podrieu indicar svp un lloc web o una adreça de la Generalitat on m’indiquin correctament com pagar la meva declaració de renda 2012 a l’Agencia Catalana d’Hisenda ?
  Aquesta plana web i aquest forum està ple d’errades i dubtes i no fa gaire confiança seguir-ne les instruccions, no fos cas que després rebés una multa de Madrid, grossa? petita? Be deu haver-hi persones i organitzacions que saben com s’ha fet els anys anteriors i com estan les reclamacions d’Hisenda en aquest moment, 12 mesos despres.
  Gracies escriviu-me a : Joan.Esteve@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s