Manifest Insubmisos de Catalunya Diu Prou

08.07-12

Del Pacte fiscal a la Hisenda pròpia i altres “comptes” per no dormir-

Els insubmisos fiscal a l’estat espanyol, integrats a Catalunya Diu Prou, una plataforma de base social que també aplega altres moviments d’insubmissió, no amafant cap sigla política, i sense cap ànim de crear un projecte polític que pugui posar en dubte les veritables intencions de la nostra acció declarem:

Com a ciutadans catalans vam realitzar els dies 12 d’abril (IVA) i 22 de juny (renda), un acte de sobirania pagant a Catalunya els nostres impostos. Vàrem realitzar aquesta acció per demostrar que fins i tot en un estat de dubtós dret, com és el Regne d’Espanya, hi ha un ordenament jurídic que permet que un ciutadà exerceixi el seu dret a decidir, i nosaltres vam decidir pagar a Catalunya.

Dins el marc jurídic vigent hem demostrat que és possible fer efectives les nostres obligacions fiscals a Catalunya, i per Catalunya, és a dir que d’acord amb el demostren els documents que adjuntem en aquest manifest, la hisenda pròpia és una realitat de facto i de iure, en tant que tots els contribuents catalans podem liquidar les nostres taxes a l’Agencia Tributaria Catalana, si tenim la voluntat de fer-ho.

 Que més enllà de la nostra declaració de sobirania fiscal, cal mesurar acuradament quin ha estat el rol del govern de la Generalitat de Catalunya, que tot i rebre aquestes liquidacions amb l’expressa menció d’estar destinades a les necessitats del poble català, ha optat per lliurar els nostres diners a l’Estat espanyol, contribuint així un cop més a l’espoli fiscal de la nostra nació. Aquest espoli, ja molt greu en sí mateix, el nostre govern l’acompanya amb retallades de tot tipus, als treballadors públics, a la nostra sanitat, a les nostres escoles, o fent pagar als nostres pensionistes una taxa, que a banda d’abusiva, arriba a ser humiliant.

 Creiem que el nostre govern no respecta la voluntat del poble, que ha demanat el dret a decidir, perquè no ens autoritza a exercir-lo, i en contrapartida ens escanya, ens sanciona i ens manté en la colonització espanyola només per una qüestió d’interessos. Per tot això fem una crida a la resta de ciutadans que viviu i treballeu a Catalunya: Ha arribat l’hora del compromís, l’hora de posar-se dempeus, si volem un Estat propi cal començar per fer-nos responsables de les nostres obligacions, si desitgem que els nostres impostos reverteixin en la construcció del benestar del nostre poble cal fer un pas endavant, ara és possible, nosaltres ho hem fet i en som testimoni, vosaltres també podeu, és en aquest poder que som sobirans, és aquest poder, que depèn de tots nosaltres, el que ens farà lliures.

Visca Catalunya lliure

Posted on juliol 5, 2012

Nota informativa URGENT sobre notificacions defectuoses o absents als #novullpagar

Havent rebut diverses consultes sobre el fet de notificacions defectuoses, o absència de notificacions, en relació als requeriments d’identificació dels conductors habituals dels vehicles que suposadament foren usats per la campanya “no vull pagar”, l’equip jurídic de Catalunya Diu prou us informa de les següents qüestions:

El SCT esta notificant via edictes a alguns dels propietaris dels vehicles. Això, si pressuposem bona fe, vol dir que no s’ha realitzat la notificació per diverses causes que invaliden l’acte efectiu de comunicació, per això recomanem a tothom, que de forma merament informativa, i especialment si esteu en període de vacances fora de casa, visiteu la web de Trànsit on podreu consultar si teniu alguna notificació pendent:

https://sede.dgt.gob.es/sede/faces/paginas/testra/testraIframe.xhtml?pagina=consulta.html 

Sols cal que introduïu el vostre DNI i feu la consulta. Si la recerca fos positiva aneu al SCT més proper amb les dades obtingudes de la recerca, demaneu el vostre expedient i la notificació corresponent, i ens comuniqueu via mail la gestió resultant, i recordeu dues coses importants:

-Enviar-nos via scaner els documents

-Dir-nos si havíeu estat notificats prèviament sense problema per correu ordinari, perquè això ens ajudarà a resoldre els dubtes davant d’aquesta incidència.

En cas que el funcionari de Trànsit es negui a donar-vos la notificació i la còpia de  l’expedient, demaneu el full per fer la reclamació:

1. identifiqueu al funcionari si es possible, sinó demaneu pel seu superior jeràrquic;

2. poseu data i hora del rebuig de la vostra petició;

3. us poseu en contacte immediatament amb els serveis jurídics del Catalunya Diu Prou

CARTES  d’ABERTIS DE RECLAMACIÓ DE PAGAMENTS

Posted on juliol 5, 2012
 

Darrerament Abertis, o alguna de les seves empreses, estan enviant cartes amb una relació d’imports de peatges que suposadament se’ls hi deuen.

Nosaltres recomanem no respondre-hi, perquè entenem que si gosen reclamar hauran de demostrar-ho, cosa ben difícil. Ara bé, si rebem la demanda de judici monitori podem decidir en aquell moment si paguem o ens oposem.

Les consideracions en relació a la demanda d’Abertis que fem són les següents:

1. La forma d’accés a les teves dades per part d’Abertis és com a mínim sospitosa, i  molt possiblement fruït d’una vulneració greu de la LOPD.

2. És una carta mal redactada que intenta promoure l’autodelació per la por.

3. En cap cas el termini té cap rellevància, és a dir, és una pura amenaça.

4. Si de veritat volen reclamar quelcom que vagin al jutjat; un fax/carta/burofax enviat per un particular (Abertis, Aucat, Autema) no té cap força jurídica.

Per tant i mentre no es rebi cap multa ni demanda judicial, entenem d’acord amb les normes establerts, que no caldria preocupar-se.

Pel que fa a la inscripció al RAI o ASNEFF calen uns requisits molt específics per procedir a inscriure algú; si Abertis s’atreveix a fer-ho sols farà que debilitar la seva ja perjudicada situació, i per suposat es podria demanar una sanció per ells per acció fraudulenta. Sincerament no creiem que vulguin entrar en disputa en un camp “tan minat” com aquest.

GUIA LEGAL PER A NO PAGAR PEATGES:

1- Només t’has d’identificar davant d’un agent de la autoritat que t’ho requereixi (Mossos d’Esquadra) per tant si els treballadors de l’autopista et demanen el DNI, nega-t’hi.

2- No voler pagar un peatge no és cap infracció administrativa ni penal, per tant no et poden obligar a fer-ho. Els Mossos d’Esquadra no poden retenit-te a la barrera ni imposar-te una multa, perquè no pagar el peatge no és cap infracció administrativa segons el Reglament General de Circulació.

3- Els empleats de l’autopista que intentin retindre’t o bloquejar-te a la barrera estan cometent un delicte penal de detenció il·legal castigat amb multa de 3 a 6 sis mesos segons l’article 163.4 del Codi penal espanyol si ho comuniquen a l’autoritat pública. En cas que et retinguin per coaccionar-te a pagar sense presència policial estan cometent 2 delictes: coaccions (castigat amb la pena de presó de 6 mesos a 3 anys o de multa de 12 a 24 mesos segons l’article 172.1 del Codi penal espanyol) i detenció il·legal (castigat amb la pena de 4 a 6 anys de presó segons l’article 163.1 del Codi penal espanyol).

4- Encara que pugin la barrera assegura’t que el semàfor és de color VERD, si el passes en vermell sí que serà una acció sancionable, en cas de que et pugin la barrera i et vulguin fer passar en vermell, no ho facis, truca als Mossos d’Esquadra i denuncia que t’estan retenint.

Si et trobes en aquesta situació truca immediatament al 112 o al 088 i comunica la situació perquè els Mossos d’Esquadra t’assisteixin i procedeixin a identificar l’empleat de l’autopista que ha comès aquests delictes en contra teva per poder-lo denunciar.

PROU PEATGES.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies relacionades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Manifest Insubmisos de Catalunya Diu Prou

 1. Sergi ha dit:

  Jo diria que sí que es pot passar en vermell perquè el semàfor no és oficial… Corregiu-me si estic equivocat però SI ho assegura i jo hi confio.

  • dudu ha dit:

   Pots passar amb vermell, ja que el semàfor d’un peatge és com el d’un pàrquing privat, no està comprès com a una señal de la vía pública, així que no et poden multar per saltart’el, tot i que si t’el passes et fan la foto per tal de tenir-te en fotografia i tenir alguna prova de que el teu vehicle ha passat sense pagar.
   Crec que va així, si més no de la dgt tinc aquesta informació.
   Ara que si et negues a passar quan t’han aixecat la barrera i encara tens el semàfor vermell, i et negues a seguir la marxa fins que et posin el semàfor en verd, aqui no estàs cometen tu un tap voluntari al tràfic?

 2. Domènec ha dit:

  Això mateix anava a dir jo, perquè de vegades es diu una cosa i de vegades l’altra.
  Si no cal que esperem el verd, caldria rectificar aquest article.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s